Om oss

Skräcklestugan

År 2013 tog Vänersborgs gymnastikförening över driften av Skräcklestugan sommarkafé som ligger vackert beläget vid Vänerns strand mitt i Skräckleparken i norra delen av Vänersborg. Kaféet är djupt rotat i Vänersborgarnas hjärtan och öppnade redan år 1935.

Avsikten med att driva kaféet är att skapa arbetstillfällen åt våra aktiva medlemmar som är 16 år eller äldre. Eventuella överskott går oavkortat till vår barn- och ungdomsverksamhet innom föreningen. Vi anställer sesongsvis mellan 20-25 stycken tjejer och killar. De får på så vis arbetslivserfarenhet, där de med stort engagemang tar sig an uppgiften att serva stugans gäster med det menyn har att erbjuda. Vi tar även hjälp av våra motionärer/veteraner när det behövs. Verksamheten har bidragit till en fin kontakt och sammanhållning mellan gymnastikföreningens olika grupper.

Vi samarbetar även med Kulturskolan i Vänersborg som många kvällar kommer till vår sommarscen utanför stugan och underhåller med sitt fina musikutbud.

På menyn står förutom klassiska våfflor och räksmörgåsar ett bra utbud av varma och kalla rätter. Allt är lagat från grunden på plats i stugan med svenska råvaror. Vi har naturligtvis hembakta bullar och kakor samt en glasskiosk med flera sorters glass.

Vänersborgs gymnastikförening

Föreningen grundades 1933/34 och är en av kommunens allra största ideella föreningar.

Medlemsantalet ligger stadigt runt 900 där huvuddelen är barn och ungdomar. Vi bedriver mycket av vår verksamhet i Gymmixhallarna som ligger vid sportcentrum. Det är två fina hallar som är specialutrustade för gymnastik. Den första invigdes år 1999 och innehåller grop, trampolinbana mm. Den större hallen invigdes 2008 och innehåller tävlingsyta och gymnastikredskap för Trupp, AG och Cheer. Vi är mycket stolta över de fina träningsförhållande vi kan erbjuda våra gymnaster.

Vi arbetar för att ha ett gott socialt klimat där alla ska känna sig välkomna. Vi har verksamheter som passar alla i åldrar från 2-åringen i familjegymnastiken till 90-åringen i gruppträning. Vi hoppas att även du skall känna av värmen om du kommer in i hallen: GYMPA, GLÄDJE och GEMENSKAP !